Pavlino údolí se nachází v oblasti Českého Švýcarska a je ideálním místem na výlet pro každého, kdo si chce užít kus přírody, kochat se skalnatou krajinou, případně si užít výhled na okolí z přilehlých vyhlídek. Podél trasy navíc protéká řeka Chřibská Kamenice, kterou je skvělé využít k osvěžení, obzvláště v horkých letních dnech.  

Pavlino údolí okouzlí

Nenáročná 6 km dlouhá trasa začíná a končí v Jetřichovicích. Záleží jen na vás, kterým směrem se vydáte. Možností, kterou máme ozkoušenou, je zaparkovat v Jetřichovicích poblíž autobusové zastávky Jetřichovice, host. a odtud jet jednu zastávku do Jetřichovice, Rynartice, Pod zámečkem. Pěšky se vydáte směrem zpátky asi 250 metrů, kde na levé straně silnice uvidíte odbočku do lesa. To už je značená cesta po modré, která vás dovede až na rozcestník Pavlino údolí.

Z něj pokračujete po červené podél řeky zpět do Jetřichovic k hostinci, kde nabízejí občerstvení. Po cestě ještě narazíte na Pavlínčinu obchůzka.  Když se na ní vydáte, o moc si trasu neprodloužíte, ale čeká vás odměna v podobě procházky kolem Greiselova rybníka. Tam se z informačních cedulí dozvíte, proč údolí nese jméno po Pavlínce. Záměrně vám to tady neprozradím.



Mariina vyhlídka

Když vám zbudou síly, na dohled od startovní a cílové destinace předchozí procházky je Mariina skála. Na ní se tyčí vyhlídka, z které jsou krásné pohledy do okolní skalnaté lesy pokryté krajiny. Vyjít až nahoru a zpět vám zabere asi hodinku. Není to daleko, tam i zpět naměříte necelé 3 kilometry, počítejte ale s převýšením, které činí asi 200 metrů. Zvládnout to i děti, po cestě jsme jich několik potkali.

mariina-skala-vyhlidka

Rádi cestujete po České republice? A už jste četli Tipy na dovolenou v tuzemsku?

Koupaliště a kemp Jetřichovice

Když budete po turistickém výletě splavení, není nic lepšího než se jít osvěžit na místní koupaliště. U něj se zároveň nachází kemp. Není tak problém strávit v Jetřichovicích celý den, a následně i celou noc.

Už jste četli?  Krajem Lázní Bělohrad, Hořic a Miletína na kole