Jaro už je tady a vy přemýšlíte co na sebe? Některé modely z loňského roku jsou už out a je potřeba provětrat šatník. Letošní móda přeje zářivým barvám a sportovnímu stylu, ve kterém se budete cítit svěží a fit. Módní trendy na jaro jsou hravé a zábavné.

Pořiďte si stylovou bundu

Základem jarního šatníku je lehká bunda, která vás zahřeje a zároveň bude vypadat trendy. Kvalitní bundy typu bomber jsou hitem sezóny. Tato bunda byla původně vyrobena pro letce, kteří potřebovali dobrou pohyblivost při řízení letadla. Příliš dlouhé kabáty jim překážely, a tak na počátku 20. století vznikl bomber. Později v 80. letech se dostal do módy jako trend pro širokou veřejnost. Časem však upadl v zapomnění a dnes je opět na výsluní.

Bomber se hodí k nošení nejen pro muže, ale také ženy. Varianty pro ženy jsou ve veselých barvách. Světle modrá, růžová, béžová či bílá nebo černá.

Pro vyznavačky rockové módy je přímo povinností pořídit si bundu zvanou křivák. Je vyrobena z koženky a opatřena podšívkou. Tento typ bundy vznikl z původního motorkářského oblečení, které muselo být velmi pevné a odolné proti případnému pádu na motorce. Je opatřena mnoha zipsy a cvočky. Vypadá velmi stylově.

Nemusíte si ji brát klasicky k jeansům, ale také jako kontrastní kombinaci k šatům. Pro větší efekt a údiv okolí zvolte klidně romantický nebo květovaný styl šatů. Zajímavé modely nabízí jarní kolekce.

Pro elegantní dámy, které nechtějí vybočovat z davu, se hodí k jarnímu nošení kabátek, který je vyroben z umělé kožešiny nebo lehčí varianta se vzorem kohoutí stopy či v šedém nebocappuccinovém stylu.

Velmi svěží je květované sako nebo riflová bunda, nestárnoucí klasika. V moderním provedení bez límce, aby vám nebylo příliš horko na krk. Dámské jarní vesty vám zahřejí tělo a zároveň ponechají volné ruce. Jsou vhodné jen tak na nošení, když potřebujete něco rychle přehodit přes sebe. Jarní bundy, vesty a kabátky jsou to pravé pro vás.

Už jste četli?  Prožijte svůj sen o klidu a relaxaci v Hotelu Resort Equitana

Prodloužené košile a košilové šaty

Hitem loňské i letošní módy jsou košilové šaty a prodloužené košile. Původně nosili košile pouze muži, avšak emancipované ženy neváhaly a začaly košile zařazovat do svého šatníku. Nejen košile, ale také i celé obleky. Tato móda brzy zapadla do konfekčního šatníku a stala se zcela běžnou.

Trendymania-fashion-e-shop-eshop-damske-obleceni-damska-moda-dlouhe-kosile

S nástupem hipsterského stylu, který se zařadil v nedávných letech do módního odvětví, se objevil zvýšený zájem o nošení košil. Ty podporují neupjatost a nosí se ve velmi ležérním stylu, rozevláté a volné. Což dalo možnost vzniku košilových šatů a dlouhých košil. Jsou opatřeny páskem či všitou gumou pro zvýraznění ženské siluety a působí jarně a uvolněně. Mnohobarevné provedení přináší velký výběr, stačí zvolit oblíbenou barvu nebo doladit k celkovému outfitu.  

Pleteniny jsou stále in

Zabalit se do hřejivého svetru nebo pletené halenky je příjemné i na jaře. Rána jsou stále sychravá, i když sluníčko hřeje v poledne, není pořád ještě teplo. Pletená blůza nebo svetr z vlny a moheru jsou příjemné na dotek a můžete si ji pořídit ve světle růžové, bílé nebo také petrolejové. Módním prvkem je mašle na zádech, která podtrhne elegantní krásu vašich ramen.

Jemný vzor, který vypadá jako pletený svetr, lze najít také na bavlněné halence s volným výstřihem. Nosí se netopýří střih s rukávy, které jsou spojeny až u loktů. Nezamezují volnému pohybu rukou, ale dodávají elegantní a volný styl, ve kterém se budete cítit dobře. Lodičkový výstřih podtrhne celkový dojem. Zazáříte například v mentolové nebo sytě růžové či trávově zelené. Jestli vás zajímají módní trendy na letošní jaro, doporučujeme vám fashion e-shop Trandymania.