Ze školních let si všichni určitě dobře pamatujeme také školní bufet. Obvykle jsme v něm mohli koupit suché rohlíky, salám nebo sladké tyčinky. Fronta byla dlouhá a někdy se na nás během krátké přestávky ani nedostalo. Dneska ale školní bufet může vypadat úplně jinak!

21. století i ve školních bufetech

Ne všechny školní bufety za ty roky prošly změnou, některé vypadají stejně jako před 40 lety. Naštěstí to neplatí u všech – velký podíl na zvýšení kvality má i česká síť školních bufetů ReFresh Bistro, která po českých školách aktuálně provozuje 18 poboček a neustále se rozšiřuje. Dle ředitelky sítě bufetů Lucie Benešové do roku 2026 plánují otevřít celkem 70 poboček.

Moderní technologie, jako jsou třeba samoobslužné pokladny, se tak dostávají i do škol a studenti se už nemusí bát, že by si o přestávce nestihli nakoupit. Dokonce se stihnou i najíst. „Rychlost a kvalita obsluhy je naším hlavním pilířem,“ uvádí Lucie. Také kvalitní gastro vybavení, digitální menuboardy nebo platba kartou jsou samozřejmostí.

lucie-benesova-reditelka-refresh-bistro

Pamlsková vyhláška

Možná jste o ní slyšeli v médiích. Vyhláška upravuje, které nápoje a potraviny se mohou ve školách a školských zařízeních nabízet k prodeji. Od září roku 2016 je zařazena do Sbírky zákonů.  Pamlsková vyhláška vznikla jako reakce na nezdravé potraviny ve školních bufetech a automatech s občerstvením a povoluje prodej pouze takových potravin, které odpovídají zásadám zdravé výživy.

Ani na pamlskovou vyhlášku ve společnsti Designex Food s.r.o., která ReFresh Bistro provozuje, nezapomněli. „Díky širokému sortimentu, který z velké části splňuje pamlskovou vyhlášku, můžeme být i na školách, kde je vyžadována. Máme elektronický systém čipových karet, díky kterému pokladna pozná, který student si může a který nemůže koupit méně zdravé produkty, které pamlskové vyhlášce nevyhovují,“ říká Filip Calta, provozní ředitel konceptu ReFresh Bistro.

Už jste četli?  Jak vyřešit okapy při stavbě domu nebo jeho rekonstrukci?
bufet-refresh-bistro

Pestrá nabídka v ReFresh Bistro

Zapomeňte na školní bufet, který vám nabídne suchý rohlík a 10 dkg šunky. Školní bufety ReFresh Bistro mají svá vymazlená meníčka – od šťavnatých toustů přes chutné bagety až po lahodnou čerstvou kávu a chlazené nápoje. Také byste se hned vrátili do školních lavic?