Zajímáte se o horoskopy, rádi byste se dozvěděli co nejvíce o své osobnosti a vztazích s lidmi, kterými se obklopujete? Pak byste měli znát svůj ascendent a descendent. Víte, co se pod nimi skrývá?

Co je to ascendent

Pod výrazem ascendent se skrývá bod v horoskopu, který se objevil na horizontu na východě v hodinu, kdy jste se narodili. Odpovídá znamení zvěrokruhu, které je vám určené vzhledem k času, kdy jste se poprvé podívali na svět.

Ascendent vypovídá o charakteristických vlastnostech každého člověka. Napoví nám, jaká je povaha člověka, jak se jeví na venek a jak může ovlivňovat své okolí. Díky ascendentu se toho o sobě spoustu dozvíme a pomůže nám v momentě, kdy se rozhodneme na sobě pracovat a usilovat o lepší já. Jednoduše lépe a snadněji dokážeme pochopit sami sebe.

Co je to descendent

Protiváhou ascendentu je pak descendent – bod v horoskopu, který se objevil na horizontu v hodině vašeho narození na západě. Descendent zároveň ascendent doplňuje – dokáže nám pomoci lépe pochopit, jaké vlastnosti na druhých obdivujeme nebo naopak nám nejsou příjemné. Když známe svůj descendent, lépe porozumíme svým vztahům a dokážeme najít nejen pravé přátele, ale i vhodný vztah s mužem či ženou, kteří na nás budou mít dobrý vliv.

Jak zjistit svůj descendent

Chcete vědět, jak vypočítat descendent? Na tom není nic složitého, když víte, v jakém jste ascendentu. Descendent je ve zvěrokruhu protilehlé znamení – stačí se tedy podívat na něj a hned budete vědět, co je na protější straně vašeho ascendentu.

Jak zjistit svůj ascendent

Zajímá vás, zjistit ascendent, jak ho vypočítat? Pak si připravte následující informace:

  • Vaše datum narození
  • Přesný čas, kdy jste se narodili
  • Místo narození
Už jste četli?  Windows 11 bude rychlejším ve srovnání s Windows 10. Jak se to Microsoftu podařilo?

Vezměte tyto informace a zajděte si za astrologem. Jen ten vám ascendent a descendent přesně určí pomocí výpočtu díky efemeridám – knihám, které zobrazují postavení planet pro každý den – a pomocí tabulek astrologických domů.

Obrátit se můžete také na různé online kalkulačky, ale ty jsou spíše orientační, a vy byste tak mohli získat výsledky, které budou nepřesné, a tak horoskopy určené vaší osobě mohou být chybné.