Online nakupování zažívá v posledních letech nebývalý rozmach, který globální pandemie koronaviru a s ní spojené změny ve spotřebitelském chování ještě více urychlily. S nakupováním v e-shopech si ale spojujeme především elektroniku, ošacení a v poslední době čím dál častěji i potraviny. Neznamená to ale, že online nejde nakupovat i další produkty. Patří mezi ně i ty, které jsou běžným sortimentem v lékárnách. Proč nakupovat online právě v lékárně?

Nákup z pohodlí domova

Pro nakupování v online lékárně platí to samé, co pro nakupování v kterémkoliv jiném e-shopu. Nakoupit si doma z křesla bez nutnosti vycházet z bytu je prostě a jednoduše pohodlné. Nejde ale jen o pohodlí.  Pro seniory nebo třeba maminky s malými dětmi je cesta ven do lékárny často poměrně náročným podnikem, zvláště v zimním období. Online lékárna se ale o vše postará a léky doručí až domů. Proč tedy nevyužít možnosti nakoupit si z pohodlí domova?

Absolutní diskrétnost při nákupu

Řada lidí není příliš nadšená z představy objednávání si léků spojených s některými intimními obtížemi před lékárnou plnou lidí s frontou za zády. Online lékárna nabízí možnost objednat si v naprostém klidu a bez nevítané pozornosti mnoha dalších (a nezřídka velice zvědavých) lidí. Není příliš příjemné objednávat si léky na deprese před zraky deseti dalších lidí. V online lékárně vás nic takového nepotká.

Možnost porovnání

Online nákup léků dává také člověku dostatek času na výběr toho pravého produktu i na porovnání jeho ceny ve více e-shopech. Svůj nákup si můžete rozmýšlet třeba celé odpoledne. Na konci si budete jistí, že jste nakoupili skutečně tak dobře a výhodně, jak to jen šlo.

lekarna-online

Sociální distanc

Důležitost dodržování maximálního sociálního distancu jsme v poslední době poznali všichni na vlastní kůži. Právě v lékárnách se lze setkat s lidmi nakaženými nejrůznějšími chorobami a chodit do této „bacilové jámy lvové“ nemusí být zrovna moudré. Proč byste měli dostat chřipku, zatímco si jdete vyzvednout léky na alergii?

Už jste četli?  Jak minimalizovat dopad cen energií na vaše podnikání?

A nevýhody?

Jako vše má i nakupování v online lékárnách své drobné nevýhody. Především je to fakt, že při online nákupu vám nemůže lékárník nebo lékárnice poradit. I když některé online lékárny disponují online chatem. Nákupy léků v e-shopu se tak hodí především pro produkty, u kterých víte, proč si je kupujete.