Bydlení a zahrada

Zařiďte si bydlení podle Skandinávců, Francouzů nebo použijte moderní prvky

Zařizujete si nové bydlení a zvažujete, jaký zvolit nábytek? Utvořte si svoje bydlení podle různých módních stylů. Vyberte si designový nábytek a dolaďte také doplňky.

Skandinávský styl

Sestavit si doma designový nábytek ve skandinávském stylu je velmi moderní a praktické. Vyznačuje se čistotou, elegancí a svěžím designem. Barvy severu jsou převážně světlé. Interiéru vévodí šedá, bílá, modrá, béžová nebo světle hnědá. Tak aby místnost byla prosvětlena a bylo v ní dobře vidět. Pastelovétóny mohou být občas doplněny jednou výraznou barvou, aby působila kontrastně.

Skandinávský styl vyžaduje otevřené prostory, kudy proudí vzduch. Nábytek by neměl být na sebe namačkán a mělo by se dát v místnosti volně pohybovat. Převažuje jednoduchost a žádné zbytečně překážející věci.

Symbolem severského stylu bydlení jsou také přírodní materiály. Jídelní stoly z masivu či další nábytek jsou samozřejmostí. Měla by být vidět krásná struktura přírodního dřeva. To doplňují přírodní pleteniny z vlny a různých vláken či přízí.

Styl provence a shabby chic

Ve stylu provence nebo shabby chic také nechybí kvalitní nábytek z masivu. Dřevěný jídelní stůl doplňují různé skříňky a stoličky, které jsou upraveny tak, aby vypadaly, že je lak na dřevě zastaralý. Nemusíte shánět starší nábytek, stačí si svůj stávající takto upravit. Nechybí velké množství doplňků, krajek a váz s květinami. Oblíbené jsou i polštáře, ratanová křesla a starodávně vypadající židle.

Moderní bydlení

Existuje mnoho inspirací na moderní bydlení. Můžete zvolit minimalistický styl s kovovým nebo dřevěným nábytkem. Různé barevné tapety, které připomínají umělecká díla nebo také netradiční lampy či lustry.

Oblíbené jsou taktéž dřevostavby, které zajišťují levné a moderní bydlení, jež je v sepětí s přírodou. Interiér dřevěných domů může být doplněn i omítkou nebo tapetami, mezi kterými procházejí dřevěné trámy. Ty vypadají velmi impozantně.

V dřevěných domech se krásně vyjímají kachlová kamna nebo tradiční masivní stoly se zdobnými vyřezávanými židlemi. Interiér doplňují výrobky z vlny nebo tradiční řemeslné doplňky. Ruční výroba je in. Na ozdobu mohou sloužit sušené větvičky nebo luční květiny, které vypadají velmi hezky. Luxusem dřevěného domu je sauna.

Lucie

Recent Posts

Pojištění zavazadel přepravovaných v automobilech

Proti jakým pojistným nebezpečím lze sjednat pojištění zavazadel přepravovaných ve vozidle? V autech dnes vozíme…

6 dny ago

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

2 týdny ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

3 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

3 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

4 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

1 měsíc ago