Zdraví a krása

Které jsou účinné diety pro hubnutí?

Snad každý ve svém životě dojde do bodu, kdy zjistí, že není spokojený se svou postavou, či se svou fyzickou kondicí. A tak přijde na řadu hubnutí. Podíváme se proto na oblíbené diety, kterými si k vysněné figuře či kondici můžete pomoct.

Není dieta jako dieta

Než se pustíte do diety samotné, je vhodné si ujasnit, co je vaším cílem. Jde vám o to krátkodobě shodit několik kilo, abyste se vešli do oblíbených plesových šatů, zhubnout a vytrvat, nebo ztrátu kil vyžaduje váš zdravotní stav?

V prvním případě je to jednoduché, dieta na hubnutí je v podstatě kterákoliv dieta, kdy omezíte celkové množství přijímaných kalorií. Vybrat si můžete kteroukoli z těch následujících. Udržení hubené postavy pak vyžaduje trvalou změnu návyků, kterou můžete právě některou z diet odstartovat.

Pokud však řešíte hubnutí z důvodu vašeho zdravotního stavu, ať už jde o cukrovku, vysoký tlak, nebo jiné zdravotní obtíže, svěřte se raději do rukou diabetologa či nutričního terapeuta.

Ketogenní dieta je všude

Ano, opravdu dnes je ketogenní stravování nejpopulárnější ze všech dostupných diet a na trhu je mnoho firem, které nabízejí keto dietu v podobě práškového jídla. Je to rychlé, snadné na přípravu a mnohdy i chutné.

V současnosti je ketogenní dieta mnohými skloňována jako nejlepší dieta na hubnutí. Aby ne, omezíte v ní sice sacharidy, ale zvýšíte podíl proteinů a nemusíte tolik řešit tuky. To je skvělé především pro milovníky všech druhů masa a sýrů. Ze svého stravování je nemusí vyřadit.

Low carb dieta

Nízkosacharidová dieta se od té ketogenní v mnohém neliší. Dalo by se i říci, že ketogenní z low carb diety vychází. Jak název tohoto stylu stravování vypovídá, jedná se o dietu s nízkým příjmem sacharidů. Ty, především jejich štěpená podoba – cukry, jsou mnohdy příčinou přibírání a vysokého procenta tělesného tuku. Při nízkosacharidovém stravování se však nemusí sacharidy omezit v takové míře jako u ketogenní diety, kde je hlavním zdrojem energie tuk.

Dukanova dieta

Ještě jste o ni neslyšeli? Jedná se o dietu, kde se také omezují sacharidy, ale své specifikum má především v tom, že je rozdělena do čtyř fází, díky kterým se zařadila na pomyslný první schodek jako nejúčinnější dieta, při které nedochází k jo-jo efektu. Publikoval ji francouzský odborník na výživu Pierre Dukan ve své knize Neumím zhubnout. Dieta je oblíbená mnohými známými osobnostmi, jako je vévodkyně Kate nebo zpěvačka a herečka Jennifer Lopez.

Lada

Recent Posts

Pojištění zavazadel přepravovaných v automobilech

Proti jakým pojistným nebezpečím lze sjednat pojištění zavazadel přepravovaných ve vozidle? V autech dnes vozíme…

1 dnem ago

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

1 týdnem ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

2 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

2 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

3 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

4 týdny ago