Cestování

Poznejte krásu Jeseníků

Když se řekne slovo Jeseníky – tak si můžeme představit krásnou přírodu, drsnou krajinu a čistý horský vzduch, který láká po všechny čtyři roční období k aktivní dovolené. Láká všechny typy turistů, jak ty pasivní, tak i aktivní. Všichni si zde najdou své využití.

V Jeseníkách si skutečně odpočine na své vytoužené dovolené každý, a to jak zamilované páry, tak i rodiny s dětmi, pro které je připraveno několik možností ubytování. Ideálním místem na strávení dovolené nabízí například ubytování v roubených chalupách Annaberg, které se nachází uprostřed Jeseníků na slunném místě u řeky Hučivá Desná v klidné obce Kouty nad Desnou, a to přímo pod Červenohorským sedlem.

Kam na výlet?

Jeseníky nabízejí celou řadu možností vyžití. A jaké jsou tipy na výlety v Jeseníkách? Jedním z největších taháků na výlety je třetí největší přečerpávací vodní elektrárna na světě – Dlouhé stráně. Jedná se o nejrozsáhlejší vodní energetické dílo a jedinou přečerpávací elektrárnu v České republice.

Dalším z lákadel je nejstarší provozovaná ruční papírna v Evropě, která se nachází ve Velkých Losinách. Druhou nejmenší obcí a zároveň lázeňskou je Karlova Studánka. Dle klimatického měření je zde téměř nulové znečištěn a panenská příroda u nejvyšší hory Jeseníků Pradědu.

Pro aktivní turisty se zde nachází celá řada horských cest. Pro ty nejnáročnější turisty je zde celodenní turistická cesta Skřítek po hřebeni Jeseníků, po které budete mít v nohách 28 kilometrů. Středně náročná celodenní túra po trase Červenohorské sedlo – Praděd – Ovčárna čítá 23 kilometrů. Výlet si lze také udělat do dřevěných kostelíků Maršíkov a Žárová nebo na zámek ve Velkých Losinách.

Jeseníky – to jsou ski areály a cyklotrasy

Jeseníky jsou samozřejmě i místem zaslíbeným pro milovníky horských kol. Celé území je prošpikováno nejrůznějšími cyklotrasami dle náročnosti. Pro milovníky zimních sportů se v Jeseníkách logicky vyskytují i ski areály. Jeden z nich se nachází v obci Loučná nad Desnou, další je Červenohorské sedlo, Přemyslov nebo Kareš a Šindelná. Odpočinout si po náročném dni plném vysokohorské turistiky lze v relaxcentru Kolštejn.

Lucie

Recent Posts

Pojištění zavazadel přepravovaných v automobilech

Proti jakým pojistným nebezpečím lze sjednat pojištění zavazadel přepravovaných ve vozidle? V autech dnes vozíme…

1 týdnem ago

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

2 týdny ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

3 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

3 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

4 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

1 měsíc ago