Cestování

Máchovo jezero: Tipy na výlety i ubytování

Dovolená v zharaničí vás netáhne a už přemýšlíte kam se vydat po Česku? Naplánujte si dovolenou v tuzemsku, v oblíbené destinaci Čechů: Máchovo jezero toho má opravdu hodně co nabídnout.

Chatky u Máchova jezera: Staré Splavy

Při plánování dovolené si jako první zajistěte místo, kde zakončíte každý den plný výletů, koupání a objevování. Pod hlavičkou ubytování na Máchově jezeře se nabízí obrovská spousta míst, ale co by to bylo za dovolenou u jezera, když člověk nezakotví v chatové osadě. Ve Starých Splavech se nachází osada Elite: prostorné chatky s čistými sociálkami a přilehlá jídelna s barem, kde si můžete domluvit jak polopenzi, tak plnou penzi. Potom co si pochutnáte a dobře si odpočnete, se vydejte nabytou energii spálit na minigolf nebo volejbalové hřiště. Dostupné je i další sportovní vyžití.  Na své si přijdou děti i dospělí.

Co dělat u Máchova jezera

Máchovo jezero nabízí ubytování třeba ve Starých Splavech, kde najdete mnoho zábavy pro děti i dospělé a určitě není třeba zmiňovat, že se na Macháči příjemně osvěžíte ve vodě, zaplavete si, děti se vyblbnou v jezeře a aquaparku a všichni se u toho hezky opálíte. Navíc je v bezprostředním okolí Máchova jezera nespočet atrakcí a sportovišť. Vydat se můžete i na výlety do okolí, máme pro vás dva pěkné tipy.

Výlet z Doksů

Příjemný výlet pro milovníky výhledů začíná v Doksech, vede přes Králův Stolec a Břehyňský rybník, odkud je krásný výhled na Bezděz. Od rybníka vás nohy zavedou do Čihadla a osvěžení na vás počká na pláži Borný, kde se nachází občerstvení. Pak už dojdete do Starých Splavů, kde je kopec Sroubený – odtud se opět můžete kochat výhledem na Bezděz nebo si poblíž užít čas na neplacené pláži.

Sochy ve skalách

Kouzelná procházka ve stínu lesa na vás čeká v Brništi. Nachází se tam stezka Sochy ve skalách, po které vás provedou trollové, strážci lesa nebo lesní bohyně. Nejen to, ale mnoho dalších uměleckých děl najdete v blízkosti ekocentra. Sochy pocházejí z rukou českých a německých sochařů. Lesní procházku zvládnou i malé děti, celá trasa měří 750 metrů. 

Mrkněte i na další tipy, kam vyrazit na výlet.

Daniela

Recent Posts

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

3 dny ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

1 týdnem ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

1 týdnem ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

2 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

3 týdny ago

Dvojumyvadla: Luxus, který stojí za to

Dvojumyvadla v koupelně už dávno nejsou jen záležitostí luxusních vil. Jsou stále dostupnějším a oblíbenějším…

4 týdny ago