Bydlení a zahrada

Taštičková, pěnová nebo latexová? Neztraťte se při výběru matrace

Až budete potřebovat novou matraci, může vás zarazit, že existuje několik typů. Klasické pružinové matrace, tak jak jsme je mohli znát z minulých let, už jen tak nekoupíte. Když už na ně narazíte, obvykle jsou to matrace taštičkové. A jaký je rozdíl mezi línou pěnou a paměťovou pěnou? CO je to latexová matrace? O tom všem a ještě víc se dočtete v našem článku. 

Co je to taštičková matrace?

Můžeme o ní mluvit jako o matraci pružinové, protože stejně jako ony, obsahuje pružiny. V čem je rozdíl oproti klasické pružinové matraci? Pružiny jsou od sebe oddělené taštičkami, díky čemuž lépe pruží. V taštičkových matracích najdete okolo 400 pružin. Tímto počtem dvojnásobně převyšují klasické pružinové matrace. Výhodou taštičkových matrací je dobrá odvětrávací vlastnost a vzdušnost. V současnosti je oproti ostatním typům najdete v obchodech nejčastěji, protože se těší velké oblíbenosti.

Pěnová matrace

Pěnové matrace, tak jak je známe z minulosti, stejně jako ty pružinové, už moc v obchodech také nepotkáte. Pěnové matrace z polyuretanové pěny (PUR) nahradily matrace ze studené pěny. Vyrábí je za použití vody a neobsahují formaldehyd ani jiné škodliviny.                                                                                 

TIP: Pro kvalitnější spánek, je důležitý kvalitní polštář. Jak vybrat nejlepší polštář si můžete přečíst na webu www.chytryspanek.cz

Matrace s paměťovou pěnou

Nenechte se v obchodech zmást. Ať už uslyšíte paměťová pěna, líná pěna nebo viscoelastická pěna, pořád se jedná o stejnou pěnu. Takovou, na kterou když si lehnete, se hezky přizpůsobí, a až se převalíte, přizpůsobí se znovu. To zní dělá ideální volbu pro ty, kteří se často v noci převalují.                                                                  

Latexová matrace

Jsou vyrobeny pomocí odlévání latexu do forem. Ten se spojil s přírodními materiály, a dal tak vzniknou typu matrace, která je doporučována odborníky pro své ortopedické vlastnosti. Matrace jsou pružné, a když je zatížíte a uvolníte, rychle se vrátí do své původní podoby. Proto jsou vhodné i na polohovací rošty. Latexové matrace vám dlouho vydrží, jsou vzdušné, odvádějí lehce vlhkost a snadno se udržují. 

Obsáhlejší informace k matracím, a jak vybrat tu správnou dle typu, tuhosti, případně zdravotních potíží, najdete v článku Jak vybrat matraci pro kvalitní a sladký spánek.

Kam se starou matrací?

Když už si vyberete jednu z výše nabízených matrací, tak je otázkou času, kdy začnete řešit, kam dát starou matraci? Možností je spousta, buď ji můžete vdechnout nový život a opětovně ji využít nebo budete řešit, kam ji vyhodit. Na všechny tyto otázky Vám odpoví článek výše.

Lada

Recent Posts

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

6 dny ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

2 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

2 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

3 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

4 týdny ago

Dvojumyvadla: Luxus, který stojí za to

Dvojumyvadla v koupelně už dávno nejsou jen záležitostí luxusních vil. Jsou stále dostupnějším a oblíbenějším…

1 měsíc ago