Tipy a zajímavosti

Jak chytře zabalit zásilky, aby se nepoškodily a nevážily moc

Nakupování přes internet zažívá obrovský boom a množství balíčků s nejrůznějšími produkty brázdící silnice, moře i vzduch se neustále zvyšuje. Pokud i vy patříte mezi pravidelné odesílatele balíčků – ať již proto, že provozujete e-shop, nebo z jiného důvodu – dobře víte, jak důležité je, aby zboží dorazilo v pořádku a nepoškozené. K tomu je třeba především jej správně zabalit. Správně zabalená zásilka znamená nejen dobře vybranou a odolnou krabici, ale stejně tak i správně zvolený výplňový materiál.

Proč používat výplňový materiál?

Důvod, proč při přepravě zásilek používat v krabicích i výplňový materiál je zřejmý. Zboží musí být chráněno před poškozením a výplňový materiál tomu zabraňuje tím, že cenný obsah krabice fixuje, zabraňuje mu v pohybu, resp. tvoří pro něj měkký ochranný obal.

Pro křehké nebo jinak citlivé zásilky je naprostou nutností, vyplatí se ale i pro zásilky, které nejsou na pohyb zdánlivě nijak zvlášť citlivé. Každou zásilku lze totiž poškodit a musíte počítat s tím, že se zásilkou nebude během přepravy zacházeno zrovna v rukavičkách. K dispozici je naštěstí hned několik typů výplňového materiálu, které zajistí zásilce bezpečí. Třeba v nabídce Obaly Kredo.

Papír: sázka na klasiku

Tím nejčastěji používaným výplňovým materiálem je papír v nejrůznějších podobách. Může jít o obyčejný mačkaný papír, i ten totiž dokáže zachránit mnohou zásilku před poškozením. Ideální je použít pro tento účel speciálně určený fixační papír, který svými vlastnostmi přesně naplňuje požadavky na výplňový materiál. Kromě toho se velmi snadno používá, je levný a v neposlední řadě ekologicky nezávadný.

Podobně je na tom kartonová střiž, tedy směs třívrstvé a pětivrstvé lepenky, resp. drtě, která je z ní vyrobena. I ona poskytne zboží v krabici ochranu a jedná se o stoprocentně ekologický materiál. Použít jí lze pro malé balíčky i opravdu velké zásilky.

Bublinková fólie a její skvělé vlastnosti

Kdo by nemiloval tento materiál? Bublinková fólie vyrobená z polyetylénu a obsahující mnoho vzduchových bublin sloužících jako polštářky tlumící jakýkoliv náraz, je velmi snadno použitelná. Díky tomu, že je dokonale tvárná, se přizpůsobí tvaru každé zásilky. Bublinková fólie je také velice pevná a opakovatelně použitelná.

Bublinková fólie výborně chrání obsah zásilky nejen před nárazy, ale i před poškrábáním povrchu nebo jiným podobným poškozením.

FLO-PAK: vpravdě moderní řešení

Fixační tělíska FLO-PAK jsou vyrobena z extrudovaného polystyrenu, jsou velmi lehká a prakticky nezvyšují hmotnost zásilky, ochranu ale poskytují velmi dobrou. Díky nim nebude docházet k pohybům obsahu zásilky ani k jejímu kontaktu se stěnami krabice.

FLO-PAK je ve skutečnosti také ekologickým řešením, neboť jde o materiál, který je v životním prostředí odbouratelný v řádu měsíců, ve variantě BIO je tomu tak dokonce ještě za kratší dobu.

Kvido

Recent Posts

Pojištění zavazadel přepravovaných v automobilech

Proti jakým pojistným nebezpečím lze sjednat pojištění zavazadel přepravovaných ve vozidle? V autech dnes vozíme…

23 hodin ago

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

1 týdnem ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

2 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

2 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

3 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

4 týdny ago