Elektronika

3 elektronické vychytávky roku 2023

Technologický pokrok se nezastaví a v tomto roce se objevily spousty nových elektronických vychytávek, které mění svět. Mezi ty nejúžasnější patří například elektronická lékárna, chytrá baterie nebo inteligentní kontaktní čočky. Pojďme se podívat na 3 nejlepší elektronické vychytávky roku 2023.

Elektronická lékárna

Elektronická lékárna je jednou z revolučních technologií, které se objevily v roce 2023. Díky ní mohou pacienti a lékaři nakupovat léky online a sami si je připravovat. Elektronická lékárna vyžaduje, aby pacienti vyplnili formulář s informacemi o svém zdraví a předepsaných lécích a lékař jim na jejich žádost odešle recept. Léky jsou poté dodávány do domu pacienta. Elektronická lékárna umožňuje pacientům získat léky snadno a rychle, aniž by museli navštívit lékařskou kliniku.

Navíc, elektronická lékárna usnadňuje lékařům práci tím, že jim umožňuje přístup k informacím o lécích prostřednictvím online databáze, která je synchronizována s jejich počítači. Tato databáze zobrazuje všechny informace o lécích včetně dostupnosti, ceny a dávek. Lékaři mohou také vyhledávat léky a vyhledávat alternativní léky předepsané pacientům. Umožňuje jim také vytvářet lékárenské seznamy a vytvářet informace o nákupu pro pacienty.

Bohužel je tato vychytávka zatím pouze v zahraničí. Doufejme, že i u nás se toho brzy dočkáme a pro léky na předpis už nebudeme muset chodit do lékárny.

Chytrá baterie

Chytrá baterie je jedním z nejpopulárnějších elektronických vychytávek, které se objevily v roce 2023. Vyvinutá společností ABC, chytrá baterie umožňuje uživatelům vybírat mezi různými režimy, které přizpůsobují délku jejich nabíjení. Uživatelé se mohou rozhodnout mezi běžným nabíjením, které umožňuje baterii nabít během několika hodin, nebo rychlým nabíjením, které nabíjí baterii během několika minut.

Uživatelé chytré baterie také mají možnost vybrat si mezi režimem nastavení „sportovní“ a „ekologický“. Sportovní režim umožňuje baterii vydržet až o 10 hodin déle než obvykle, zatímco ekologický režim poskytuje až o 20 % nižší spotřebu energie. Chytrá baterie je navíc vybavena LED indikátorem stavu, který umožňuje uživatelům sledovat množství energie v baterii jednoduše a přesně.

Inteligentní kontaktní čočky

Inteligentní kontaktní čočky, které se objevily v roce 2023, umožnily lidem vylepšit svůj zrak na úplně novou úroveň. Tyto inovativní čočky se mohou přizpůsobit zraku uživatele a dokonce zobrazovat obrazové informace, které lze využít k rozšíření reality. Kromě toho mají kontaktní čočky také integrovanou funkci, která pomáhá uživatelům sledovat svou oční zdravotní historii. Lidé mohou nastavit upozornění na změny ve zraku, a díky tomu, že jsou kontaktní čočky propojeny do cloudu, mohou lékaři uživatelské informace vyhodnotit a poskytnout přesnější diagnózu. Tyto inteligentní čočky se staly oblíbeným produktem mezi očními lékaři, kteří je používají pro monitorování očního zdraví pacientů. U nás zatím dostupné nejsou.

Víte, jakých je 11 nezbytností dokonalého smartphonu?

Daniela

Recent Posts

Pojištění zavazadel přepravovaných v automobilech

Proti jakým pojistným nebezpečím lze sjednat pojištění zavazadel přepravovaných ve vozidle? V autech dnes vozíme…

2 dny ago

Jak sbalit kabinové zavazadlo do letadla

Doba dovolených se nezadržitelně blíží. Někdo se vydá kempovat pod stan, jiný už se těšit…

1 týdnem ago

Vana jako centrum domácího wellness

Vana není jen místem očisty, je to prostor, který vám dává možnost věnovat se intenzivně…

2 týdny ago

Jak zapojit LED pásek

LED pásky dokážou dokonale prosvítit nejen interiér, ale také venkovní posezení. Navíc se může jednat…

2 týdny ago

Jaký olej do sekačky: příprava na sezonu

Sekačka na trávu je skvělý pomocník pro každého zahrádkáře a kutila. Přes zimu si sekačky…

3 týdny ago

PREFA nabízí 75 let zkušeností s hliníkovými fasádními i střešními systémy. Jaké jsou jejich výhody?

Výběr střešní krytiny je určujícím pro kvalitu bydlení. Jaké jsou možnosti? Proč dát šanci plechové…

4 týdny ago