Zdraví a krása

Nejlepší beauty trendy roku 2022, které si zamilujete

Doba TikToku, Instagramu a influencerů vytváří velmi rychlé trendy, které jeden nestačí sledovat. Vytvořili jsme proto pro vás seznam těch nejlepších, které vezmou svět krásy útokem. Které trendy letos budou opravdu všude?

  1. Lesklé rty. Nejrůznější rtěnky se zvětšujícím efektem a zejména lesky na rty hlásí epický návrat. Plné a vláčné rty jsou hitem tohoto léta. Lesky na rty jsou velmi snadné na nošení i aplikaci. Sáhnout totiž můžete po klasickém lesku na rty, ale také tom v podobě balzámu, který navíc rty vyživí. Pokud se necítíte na barevné lesky, vyzkoušejte ten průhledný. Skvěle bude vypadat i tehdy, když jako základ nanesete na rty tužku. Díky tomu vám barva na rtech bude krásně držet a lesk ji jenom podtrhne.
  2. Výrazná tvářenka. Odvažte se a vyblázněte se s tvářenkou ve výrazných barvách. Odvážný ruměnec na tvářích sice není pro každého a chce to trochu praxe, abyste z domu nevycházeli jako Marfuša z Mrazíka, ale věřte, že když ovládnete aplikaci tvářenky, nic vás nezastaví. Na začátek sáhněte třeba jen o odstín tmavší tvářence, než jste používali doteď. Ti odvážnější pak mohou zvolit třeba sytě růžovou, oranžovou či červenou.
  3. Neonové odstíny. Mysleli jste si, že jsme se neonového trendu nadobro zbavili? Omyl. Letos přichází zpět, ovšem v trochu umírněnější podobě. Zatímco éra neonového oblečení je, doufáme, už pouze záležitostí festivalů, éra neonových očních stínů se stává součástí každodenního líčení. Ale nemusí to být jen stíny. Co takhle žlutá neonová oční linka?
  4. Éterická pokožka. Trendem v líčení je pro rok 2022 mladistvá a zářivá pleť. Klíčem k dokonalému „glowy“ líčení jsou krémové a tekuté make-upy. Nepodceňujte ale ani to, čím make-up aplikujete a zainvestujte do kvalitního načechraného štětce, který si poradí jak s make-upem, tak s nanášením krémové tvářenky, bronzeru nebo rozjasňovače.
  5. Falešné pihy. Pihy jsou opravdu hitem letošního léta. Pokud je máte přirozeně, nesnažte se je zakrýt, ale naopak je zvýrazněte. Jestli pihy nemáte, vyzkoušejte jednoduchý trik, jak si je vytvořit – vezměte si hnědou oční linku, na bříška dvou prstů s ní udělejte tečky, následně na prsty naneste trochu fixačního spreje a obtiskněte prsty na tváře kolem nosu. Takto velmi snadno a rychle vytvoříte umělé pihy, které vypadají jako pravé.
  6. Metalické oční stíny. Pozlacené, třpytivé stíny, které na očích vytvářejí krásné odlesky, jsou jedním z největších letošních trendů. Navíc je opravdu snadno zakomponujete do svého líčení. Stačí, když budete mít oční stíny s dostatečnou pigmentací. Samozřejmě musí být třpytivé a lesklé, aby zachytily světlo a při každém pohybu se rozzářily.
  7. Pastelové tóny. Pastely jsou tu s námi už několik let a nevypadá to, že by se chystaly odejít. Pastelové odstíny v líčení totiž vytvářejí až andělskou atmosféru a jemnost. Nebojte se využít multifunkční produkty a za pár vteřin nalíčit oči, tváře i rty.
  8. Kočičí oči. Přehnané oční linky s protáhlým ocáskem si oblíbily nejen celebrity, ale také světoví vizážisté. Abyste dokázali vytvořit krásnou protáhlou linku, budete potřebovat oční linku v tužce s tenkým tipem.
  9. Monochromatický vzhled. Mnozí vizážisté si letos oblíbili trend monochromatického vzhledu. Není divu, tento trend byl velmi populární už v 90. letech a dnes se jeho popularita nijak nezměnila. Jestli jste fanouškem hnědých očních stínů a rtů, určitě si tento trend zamilujete. Navíc neutrální odstíny už zřejmě máte ve své kosmetické taštičce, takže teď nastal čas je oprášit.
  10. Spodní oční linka. Kočičí linka není nic nového, když ji ale spojíte se spodní oční linkou, obrátíte celý vzhled vzhůru nohama. Je to netradiční způsob, jak oživit líčení. Použít navíc můžete jak klasickou oční linku, tak třeba také oční stíny, třpytky či jiné ozdoby. Jednoduše řečeno, fantazii se meze opravdu nekladou.
Lucie

Recent Posts

Proč morče píská

Proč morče píská, co může jíst morče nebo proč morče vibruje. Na všechny tyto otázky…

1 hodinu ago

Obchody s oblečením představují nejžhavější dámské trendy letošního léta: 5 věcí, které musíte mít ve vašem šatníku

představíme 5 trendy kousků, které nesmí chybět v šatníku žádné moderní ženě. Také si povíme,…

8 hodin ago

Jaké rostliny lze sázet v červnu?

Začněte sázet nové květiny či zeleninu. V článku se dozvíte, jaké rostliny lze v červnu…

1 dnem ago

Jak cestovat nalehko, a přitom mít veškerou kosmetiku s sebou?

Chystáte se na dovolenou nalehko, ale neobejdete se bez parfému, líčidel a dalších hygienických potřeb?…

2 dny ago

Co vzít s sebou na hory v létě

Chystáte se na hory v létě a rádi byste si sbalili vše potřebné? Připravili jsme…

4 dny ago

Jak se zbavit kočky na zahradě: Odpuzovače a babské rady

Existuje několik jednoduchých a efektivních metod, jak se zbavit nežádoucích koček bez použití násilných prostředků.…

2 týdny ago